ABERATIILE SF. SINOD al B.O.R.- PREOTESELE POT DISTRUGE UN PREOT DUPA BUNUL LOR PLAC

 

,,Nu semana pe brazdele nedreptatii ca sa nu seceri de pe ele cu sapte parti mai mult,,

(Eclesiastic 7,3)

 

Multe mi-a fost dat sa vad in lumea asta, insa aberatii mai mari decat cele existente in lumea bisericeasca ortodoxa, niciodata.

Vreau sa va vorbesc aici despre cum ,,impart dreptatea,, ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane sau mai bine zis cum distrug destine de oameni (de preoti) , erijandu-se in judecatori nedrepti, aidoma celor de pe timpul Inchizitiei. Veti rade si ma veti considera cel putin un om deplasat de la contactul cu o lume reala. In realitate, veti intelege cine este departe de realitate si nu in ultimul rand de credinta ortodoxa.

Fiind oripilat de budanele de bani neimpozitati pe care Mitropolia Moldovei si Bucovinei le strange ca un fel de ,,impozit pe credinta,, ( si spun asta datorita faptului ca Pomelnicul de 40 de zile la Mitropolie are cota fixa) cu ocazia hramului , dar si distrat de modul in care monahii le manevrau prin curtea Mitropoliei, incerc si eu cu degetul meu pacatos sa arat spre mizeria din institutia care ar trebui sa fie dreapta si primenita intru cinste si credinta.

Prin Decizia nr. 1092 din 11 februarie 2010, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a infiintat INCHIZITIA ORTODOXA MODERNA. De ce spun asta? De la aceasta data toti preotii care se despart de sotiile lor sau cei care sunt divortati si se recasatoresc sau cei vaduvi care se recasatoresc, urmeaza a fi depusi din treapta sau caterisiti. Pana aici veti spune: E NORMAL. Asa si este. Cine greseste, plateste. Dar lucrurile nu se opresc aici. Preotii sunt caterisiti sau depusi din treapta indiferent daca dau ei divort sau sotiile lor fac acest lucru. De aici incepe drama. Si va spun acest lucru pentru ca am cunoscut destui preoti carora preotesele le-au intentat divort si ulterior episcopii i-au dat afara din cler. Cand un preot da divort, este suspectat de vina, dar cand preoteasa se plictiseste din varii motive si face acest lucru, intrebam si noi: CE VINA ARE PARINTELE? Personal nu am gasit raspuns la aceasta intrebare, dar mintile prealuminate ale ierarhilor ortodocsi au reusit. Iata ce i-a raspuns P.S Ioachim Bacauanul , Episcop Vicar al Episcopiei Romanului, unui preot care l-a intrebat ,,Ce vina am eu daca preoteasa a dat divort de mine?,,. Episcopul a zis: ,,Nu ai stiut cum sa o tii in casnicie,,. Iata un raspuns adevarat de un ierarh ortodox, care se lafaieste in lux in timp ce are copil pe undeva prin lume, lucru afirmat in una din cartile sale de catre fostul jurist al episcopiei amintite. Cunosc preoti din Bacau, Roman, Botosani si Dolj aflati in aceste situatii. Oameni care, dupa 10-15 ani de preotie, dupa ce preotesele au dat divort de ei, sunt dati afara de la parohiile lor si lasati muritori de foame. Acestora nici macar voie sa predea ore de religie nu li se mai ingaduie. Si ma intreb: oare acesti oameni ce vina au? Nu au slujit si ei Biserica lui Hristos cu cedinta? De ce sa traga pentru fapta altuia? Raman insa fara raspuns.

I-as intreba pe prea sfintii sinodali ai Bisericii Ortodoxe Romane, cum de pot edicta asemenea aberatii? Cum pot acesti oameni, calugari fiind, sa edicteze reguli pentru preotii casatoriti? Ce stiu ei de familie si casatorie? Stiu doar din carti. Dar cartile, dragii mei episcopi prealumintati, nu vorbesc de multe lucruri care se pot intampla intr-o familie. Asadar…bucuati-va de INCHIZITIA CREATA, ardeti pe ,,rugul social,, oameni nevinovati, preoti care au slujit cu credinta ani buni Biserica lui Hristos si pe care voi acum ii transformati in soferi, someri sau in oameni ai strazii. Fiti fara mila!. Omoratii pe toti, ca doar asa ne-a invatat Hristos, nu? Oare voi de pilda fiului risipitor nu ati auzit? Dar de oaia ratacita sau drahma pierduta?

Si mai este ceva de spus. Sunt foarte multi episcopi cu copii si amante prin lume, multi care sunt banuiti de homosexualitate, multi care incalca legea sau iau spagi pentru parohii. Aratati-mi un singur articol din Statutul B.O.R. care ii condamna sau judeca. NU E NICIUNUL. Ei sunt infailibili. Nu au regulament si procedura de judecata. Si iar ma intreb: cum se poate intr-o lume unde si presedintii de state pot fi demisi sau judecati, asemenea lichele autointitulate preasfintiti, preafericiti sau inaltpreasfintiti sa loveasca destine de oameni nevinovati. Oamenii va simt, preotii va simt si pe zi ce trece va pierdeti din credibilitate. Rezultatul? Loviti in Biserica Ortodoxa, cladita pe sangele si credinta multor drepti si cu adevarati sfinti, nu doar autointitulati.

In final ce sa va urez? Spor lui IPS Teofan , Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei, caruia eu refuz sa ii mai spun ,,stapane,, pentru ca stapanul meu e Dumnezeu, sa numere cu atentie budanele cu bani, sa le dea cu 6% prin CAR si sa fie mandru ca la intrarea in calugarie a depus ,,votul saraciei,,.  Aaaa….inca ceva…ultima oara cand m-a chemat la Palat, mi-a spus raspicat ca ,,voi plati cheltuielile de judecata,, la procesele pe care le voi pierde cu Mitropolia. Stati linistit inaltpreasfintite, sunt destul de abil incat sa va bucurati de acest lucru. Dar va simt, Ipocrizia Voastra , ca taaare mult v-ar placea.

 

Va pup pe engolpion

Pentru fiecare milion (de euro)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s