CAND PROSTIA DA PE-AFARA – din ciclul Preotul Chirila fata cu Reactiunea-

 

Va spuneam intr-un articol anterior de ,,dragostea de cultura si teologie,, a preotului Chirila Florin, inspector bisericesc la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, care din dorinta de a studia pe indelete teologia, a repetat in doua randuri anii universitari. Cu aceasta ocazie, il ,,felicit,,. Daca mai facea inca doi, iesea dublu licentiat in teologie.

Nu am inteles niciodata de ce, atat I.P.S. Daniel (actualul patriarh), cat si I.P.S. Teofan l-au tinut pe acest om mediocru, ,,ungandu-l,, cu functia de inspector bisericesc, mai nou cu functia de sef al Corpului de Inspectie si Control din cadrul Centrului Eparhial Iasi.

Multe poti ascunde in lumea asta, dar, dragii mei, PROSTIA in forma ei bruta, niciodata. Iata ca si la conu’ Chirila prostia a dat pe afara in cel mai grotesc mod. El, in calitatea sa de preot, are datoria sa se roage pentru conducatorii tarii, asa cum prevede randuiala, insa, iata ca, ,,ingustul prelat,, a crezut ca el nu trebuie numai sa se roage, ci sa si ,,munceasca,, pentru ca domnul primarele Nichita sa iasa din nou…dar nu oricum, ci cu majoritate. Si cand a afirmat acest lucru se tinea cu mana de crucea ce ii atarna fara nici un merit la gatul sau ce tine un cap cu un nas mult prea sus pentru posibilitatile lui spirituale si intelectuale. Daca mult stimatul ,,sef,, a inteles din cei 6 ani de teologie ca misiunea lui ca preot este sa munceasca pentru ca un primar ,,sa iasa cu majoritate,, , atunci, mai ca mi-ar fi rusine sa mai spun ca si eu am absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa de la Iasi.

Acum, coane Chirila, te intreb si eu umilul tau sanctionat pe nedrept, ce e mai rau: sa dai divort de o sotie pentru ca esti bolnav sau sa ,,muncesti,, slugarnic sa iasa primarele cu majoritate? Dar Sfintia ta, ai ,,har mult,, si nu vei fi sanctionat. Insa iti dau un sfat: pe viitor mai bine taci, ca daca taci, oamenii te vad maaare si nu stiu ca esti si ,,muncitor,, (!?). Si, din cand in cand, mai pleaca-ti si tu privirea in pamant, ca prea cu nasul pe sus mai esti coane Chirila, si daca ai sa o pleci, ai sa vezi ca la crucea care iti atarna de gatul ala vanjos, sta rastignit Hristos. Pe El trebuie sa Il slujesti tu si sa il sporesti in sufletele credinciosilor. In rest Inspectore e VAX ALBINA CREMA PUCHA! Azi e Nichita, maine e altul.

Prevad ca I.P.S.Teofan nu va lua nicio masura. Ramane doar sa ma intreb ,,de ce?,,. Aaaa…e ocupat. Se roaga sa se opreasca apa de la teava sparta.

pr chirila muncind

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s