COLECTIVIZAREA RELIGIOASA FACUTA DE B.O.R.

 

STATUTUL B.O.R. ADOPTAT IN 2008 A DAT DREPTUL LA ,,CONFISCAREA,, LEGALA A TUTUROR BISERICILOR DIN SATE, COMUNE SI ORASE

 

,,Sa nu furi!,,

 

Zece ani am slujit cu credinta, ca preot, Biserica lui Hristos. Din cei zece ani, sapte am fost preot de tara si din experienta va spun ca nu era bucurie si mandrie mai mare pentru credinciosi ca atunci cand vorbeau de ,, biserica din satul lor,,. Ei au impodobit-o, ei au reparat-o, in ea se cununau si isi petreceau pe ultimul drum pe cei dragi. Era lucrul cel mai sfant din sat…era biserica LOR. Ca ei sunt convins ca sunt toti crestinii ortodocsi din toate satele si comunele tarii noastre. Cinste si plecaciune lor.

Putini stiu insa ca printr-o viclenie bine mestesugita a reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane, Statutul de Organizare si Functionare a Bisericii ortodoxe Romane aprobat prin Hotarare de Guvern in anul 2008, a dat dreptul legal sa li se confiste aceste biserici. Nu numai cele prezente , ci si cele viitoare.

Cum? Foarte simplu! Articolul 169 din Statut spune ca: ,, Totalitatea bunurilor apartinand parohiilor, schiturilor, manastirilor, protopopiatelor, vicariatelor, episcopiilor si arhiepiscopiilor, mitropoliei si Patriarhiei, asociatilor si fundatiilor constituite de Biserica, fondurile destinate unui scop bisericesc precum si averile bisericilor fundationale alcatuiesc patrimoniul bisericesc care apartine Bisericii Ortodoxe Romane, iar regimul lui este reglementat prin prezentul statut”.

Articolul 170 din acelasi Statut spune clar ca lacasurile de cult impreuna cu terenul bisericilor si cu casa parohiala , impreuna cu toate odoarele bisericesti trec in proprietatea Bisericii Ortodoxe Romane. Asadar, toate donatiile oamenilor nu sunt destinate bisericii din satul LOR , ci ei doneaza Bisericii Ortodoxe Romane, care le-a confiscat in mod legal tot.

Oameni dragi, crestini evlaviosi, treziti-va! Biserica Ortodoxa Romana v-a luat biserica din sat cu tot cu teren si cu tot ce este in ea, desi acea biserica, acea casa parohiala, acel teren este al vostru. Din contributiile voastre se platesc impozitele, lumina, reparatiile bisericii sau se cumpara podoabe pentru a infrumuseta biserica din satul, comuna sau orasul vostru. Deci, biserica in care voi va rugati nu va mai apartine, este a Bisericii Ortodoxe Romane si poate dispune de ea dupa bunul ei plac. LOR li s-a permis acest luru pentru ca s-au constituit ca un adevarat ,,Stat in Stat,,, dar in realitate este un furt pe fata, un furt facut in ascuns fara sa vi se explice ca vi se iau locasurile de cult iar voi ramaneti niste simpli cotizanti la bisericile furate de la voi, facute prin truda voastra si a stramosilor vostri. V-au luat biserica, nu mai e a voastra dar va dau in schimb binecuvantari. In virtutea acestei hotii , vi se iau preotii buni de la altar si pentru ca ,,nu au cotizat,, sunt transferati in parohii sarace, iar in locul lor vin cei ce au putut onora pretentiile lor. Iar in motivatia transferului fortat se spune despre preotul evlavios ca ,, nu a avut tact pastoral,,. Iar daca voi va opuneti , vi se spune clar ca biserica din sat nu mai e a voastra, ci a Bisericii Ortodoxe Romane si ei pot face ce vreau. Din anul 2008 de cand s-a aprobat acest Statut, bisericile nu mai sunt ale comunitatii, ci ale lor.

Ceea ce imi starneste rasul este articolul 181 din acelasi Statut care vorbeste despre bisericile ce se vor construi in viitor. Redau continutul acestui articol: ,, O biserica, imediat dupa sfintirea ei, trece în proprietatea si în folosinta unitatilor de cult din cadrul eparhiei, cu tot terenul si clãdirile afectate ei si sta sub dispozitiile prezentului statut, tinandu-se seama si de actele de fundatie. Eventualele conditii testamentare contrare prezentului statut se vor considera nule.”.

          Prin articolul 181 din Statutul de Organizare si Functionare a Bisericii Ortodoxe Romane se incalca flagrant legea. Transmiterea proprietatii unor imobile se pot face doar prin metodele strict prevazute de lege, printre care enumeram: vanzarea-cupararea, donatia, testamentul sau prin hotarare judecatoreasca. SFITIREA nu este translativa de proprietate, ori articolul 181 asta spune. Asadar, terenul e al comunitatii, biserica si eventuala casa parohiala se face cu efortul financiar al oamenilor din comunitate, iar dupa ce episcopul locului vine si sfinteste acea biserica, ea trece automat in patrimomiul Bisericii Ortodoxe Romane. ACEST LUCRU NU ESTE PERMIS DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC. Se incalca legea de catre acesti ,, lupi imbracati in piei de oaie,, de care ne vorbea Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Bisericile sunt ale oamenilor, ale comunitatii. Bisericile sunt din neam in neam ale comunitatii. Nimeni nu v-a facut acte pe teren si pe biserica. Oamenii doneaza pentru ,, biserica din satul lor,, pe care voi le-ati luat-o pentru a avea monopolul si puterea.

Oamenii simpli nu stiu ce ati facut, dar vai si amar daca vor intelege aceasta viclenie si hotie pe fata. Sunteti pusi doar pe capatuiala si afaceri. Lasati binecuvantarile arhieresti si incepeti sa impartiti dreptatea pentru ca oamenii s-au cam saturat de fariseismul arhieresc pe care il afisati. Apropo…in tot Statutul facut de voi, nu am gasit niciun articol care sa vorbeasca despre cine va judeca pe voi cand gresiti? Doar pe preoti, pe ei care sunt pusi de voi sa va stranga birurile anuale (Fondul patriarhal, Fondul Solidaritatii etc). Dar pe voi, arhiereii, membri ai Sfantului Sinod cine va judeca cand luati mita, cand va inscrieti in masonerie, cand nedreptatiti si abuzati preotii, cand aveti relatii nefiresti, cand v-au dovedit ca ati fost turnatori de joasa speta ai Securitatii, cand dati bani cu camata si multe altele? Am auzit multe cazuri , dar culmea, niciun arhiereu nu a fost depus din treapta sau caterisit. Sau voi sunteti infailibili ca papa? Un singur cuvant vi s-ar potrivi si ala ar fi : ,,RUSINE!,,

 

 

P.S. Voi lupta pe taram juridic pentru eliminarea acestor articole abuzive din Statutul Bisericii Ortodoxe Romane. Si desi lupta mea e precum cea a lui David cu Goliat, voi lupta pentru dreptate si egalitate, pentru ca si Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si patriarhul Daniel si Mitropolitul Teofan al Moldovei si Bucovinei si toti episcopii ortodocsi romani sunt egali cu noi in fata legii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s